Meny Logg inn

Luado Vennehjelp – Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene vi mottar knyttet til Luado Vennehjelp tjenestene.

Noe du ikke finner svar på?
Send oss en e-post til hei@luado.no så svarer vi så raskt vi kan.


Jeg ønsker å bli Vennehjelper, hva gjør jeg?
Så gøy at du ønsker å tilby din hjelp som frivillig vennehjelper til de som trenger det som mest. Det tar kun noen minutter å registrere en profil. Bli vennehjelper på Luado her


Jeg finner ingen ledige vennehjelpere (gratis), hva gjør jeg?
Prøv å utvid ditt søk til å gjelde flere dager frem i tid. Dersom du fortsatt ikke finner en gratis vennehjelper, kan du alternativt bestille en Luado-fikser fra 249 kr/timen her.


Hvorfor må jeg oppgi mitt betalingskort for gratis-tjenester?
Vår plattform er opprinnelig laget for å koble sammen folk som trenger hjelp med tilbydere som tar seg betalt for småjobb-tjenester. Gitt at alt har skjedd veldig raskt med koronakrisen har vi enda ikke rukket å tilpasse denne delen til vår nye Vennehjelp-tjeneste. Vi gjør oppmerksom på at all betalingsinformasjon håndteres trygt av vår betalingspartner Stripe, og behandles i tråd med gjeldende retningslinjer for personvern.


Hvordan ordner man opp med evt. utlegg?
Så snart du har bestilt en vennehjelper vil dere få tilgang til en egen lukket jobbside hvor dere kan avklare denne type detaljer sammen gjennom vår chat-løsning. Vi anbefaler at evt. utlegg håndteres via digitale løsninger så som Vipps for å unngå smitterisiko ved kontaktbetaling.


Hvordan kommer jeg i kontakt med min Vennehjelper?
Så snart din jobb er bestilt vil du og din vennehjelper få tilgang til en egen lukket jobbside. Her kan dere enkelt chatte med hverandre og du vil også finne øvrig kontaktinformasjon her.


Jeg får beskjed om at Luado Vennehjelp ikke er tilgjengelig?
Vi jobber på spreng med å gjøre Vennehjelp-tjenesten tilgjengelig i hele landet. For tiden er vi åpnet opp for å koble sammen mennesker i Oslo og Bærum. Bor du i annet område og trenger hjelp kan du forhåndsregistrere ditt behov her .

Vi forventer å snart også kunne åpne opp i Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand.


Hva kan jeg få hjelp med på Luado Vennehjelp?
Luado Vennehjelp er i første omgang tilgjengelig med disse tjenestene:

  • Ærend: Gå en tur på butikken, levere ting eller annet.
  • Dyrevenn: For eksempel gå tur, passe andres kjæledyr.
  • Hjelpende hånd: Du kan hjelpe med praktiske småoppgaver for å få hverdagen til å gå rundt.
  • Teknisk hjelp: Har du teknisk kompetanse? Mange har hjemmekontor og kan trenge bistand for å få ting til å fungere.
  • Omsorg: Gå en tur eller ta en prat – med passe avstand selvfølgelig.

Hva gjør Luado for å forebygge smitte?
Luado følger anbefalingene fra nasjonale helsemyndigheter og vurderer fortløpende om vi skal iverksette tiltak i tråd med disse.

Vi jobber proaktivt opp mot alle som tilbyr sin hjelp på plattformen for å sikre at alle overholder de retningslinjene som gis av nasjonale helsemyndigheter. Herunder bla. informasjon om håndhygiene, unngå nærkontakt med andre og unngå offentlig transport. Du kan lese mer om hva vi gjør i vår ofte stilte spørsmål artikkel her.


Hvorfor lanserer dere Luado Vennehjelp?
Luado har siden 2017 koblet mennesker med behov trygt og effektivt sammen med mennesker som kan hjelpe. Vi har teknologien på plass og ser at vår måte å koble sammen mennesker på fungerer vesentlig mer effektivt enn Facebook-grupper og manuelle Excel-ark. Det er derfor helt naturlig at vi i en slik krisesituasjon som vi står oppe i nå, tilgjengeliggjør vår plattform kostnadsfritt som en del av fellesdugnaden. Les mer om hvorfor vi lanserer Luado Vennehjelp her…


NOE DU LURER PÅ?

Se våre ofte stilte spørsmål her eller send oss en e-post til hei@luado.no. Våre åpningstider er mandag-fredag 09:00-20:00 og lør-søn 10:00-15:00


Luado.no benytter cookies for analyser og optimalisering av innhold og tjenester. Les mer