Meny Logg inn

Velkommen til Luado

Luado er en ny norsk tjeneste som formidler småjobber enkelt, ansvarlig og forsikret.

Luado er stiftet av Edvard Eikeland, Jarle Naustvik og digitalbyrået DayTwo


NEI TIL SVART ARBEID!

Luado ble stiftet våren 2016 av Edvard og Jarle og digitalbyrået DayTwo. Vi møtte mange huseiere som trengte hjelp til enkle jobber i hus og hage, men som synes det var tidkrevende å finne hjelp, og vanskelig å sikre at de handlet ansvarlig.

Samtidig traff vi flinke unge, og andre som stod utenfor arbeidslivet, som gjerne vil bidra, men ikke til enhver pris! Uansett hvor liten jobben er, bør den formidles under trygge rammer og med en anstendig lønn!

Derfor laget vi formidlingstjenesten Luado. Med en fastpris på 249 kroner per time og et samarbeid med Skatteetaten, sier vi nei til svart arbeid og sosial dumping. Og med forsikring fra If inkludert i prisen, sikrer Luado både bestiller og fikser dersom uhell oppstår.


SMÅ JOBBER. STOR NYTTE

Luado gjør det enklere å få hjelp til mindre oppgaver i hus og hage, enten det er montering av IKEA-møbler, bortkjøring av hageavfall, bilvask eller plenklipp. Samtidig hjelper vi unge og andre som står utenfor det faste arbeidslivet til ekstra inntekt og verdifull arbeidserfaring. Et tilgjengelig, åpent og ansvarlig småjobbmarked er ikke bare nyttig for de som bestiller og jobber, men for samfunnet som helhet.

Bli kjent med Luado-fikser Felix

– Da jeg akkurat har gått ut fra videregående er Luado en perfekt tjeneste som en inngang til arbeidslivet. Gjennom Luado får jeg erfaring og får gjort mange ulike arbeidsoppgaver, samtidig som jeg får tjent litt ekstra hver måned, sier Luado-fikser Felix.

Møt flere av våre Luado-fiksere her.


VI HØRER GJERNE FRA DEG

Vår ambisjon er å skape fremtidens formidlingstjeneste. Vi er fortsatt i startgropen, og vi vil veldig gjerne ha innspill til hvordan vi kan gjøre tjenesten bedre for bestillere og fiksere. Send oss en e-post på hei@luado.no.


BLI LUADO-FIKSER

Vil du bli Luado-fikser? Registrerer deg her, så tar vi raskt kontakt for et intervju før du er klar til å fikse småjobber via Luado.no.

Luado.no


LUADO I MEDIENE

Uber for småjobber (Finansavisen 20. januar 2018)
Vi fant aktører på denne arenaen i Norge, men det var stor ubalanse. De som utfører jobbene blir ofte presset på pris, og vi så tilfeller av sosial dumping og svart arbeid. Vi ønsket å lage en plattform for å få likeverd mellom partene, sier Naustvik

Norske delingsøkonomi-grundere vil reguleres (E24.no 18. oktober 2017)
Det er nå premissene for en bærekraftig delingsøkonomi legges, og det er nå myndighetene burde være frempå.

Se til Danmark, Siv! (Kommentar på E24.no 17. oktober 2017)
Det mangler fortsatt en helhetlig strategi fra finansminister Siv Jensen og regjeringen om delingsøkonomi. Nå er det langt flere enn Uber som er utålmodige etter svar.

Småjobbformidleren som sjarmerer LO (Dagsavisen 11. juni 2017)
– Det viktigste er at flest mulig har faste jobber, men det er veldig flott å se at en tjeneste nærmest markedsfører seg på seriøsitet og kamp mot sosial dumping. Det bør andre lære av, sier Julie Lødrup, førstesekretær i LO.

En ansvarlig vei inn i arbeidslivet (Kronikk i Klassekampen 2. august 2017:)
– Som formidlingstjenester har vi definitivt et ansvar for å sørge for at arbeidet skjer innenfor trygge og rettferdige rammer. Enkle grep kan bidra til at småjobber blir et springbrett inn, og oppover i arbeidslivet, fremfor et brutalt møte med prispress og manglende rammer.