Meny Logg inn

GUIDE: Slik bidrar du til å skape en enkel og trygg plattform

Å kjøpe hjelp, eller å tilby sine tjenester via Luado, skal være enkelt, trygt og sikkert for alle brukere av plattformen. Derfor har vi laget disse enkle retningslinjene.

Vi ber alle våre brukere om å respektere våre felles retningslinjer, og gjennom det bidra til et god opplevelse for alle. Luado overvåker regelmessig bruken av plattformen, og tar nødvendige handling når eventuelle avvik registreres.

GJØR DET ENKELT Å MØTES

Sørg for å avklare forventningene dine til motparten før oppdraget starter, ved å bruke chatten aktivt. Avklart for eksempel detaljer om jobben som skal utføres, eller hvem som tar i mot fikseren m.m.

Alle personer som benytter Luado-plattformen må være registrert med egen profil. Det er ikke tillatt å ha registrert flere profiler, og fikser som blir bestilt må være den samme som den som møter opp på oppdraget.

Vær imøtekommende og tilgjengelig for motparten din. Si fra om endringer i god tid før jobben starter, senest dagen før den planlagte jobben. I tilfelle en akutt sykdom/ulykke, må du først varsle motparten og foreslå en ny tid. Dersom du ikke lykkes med det kan du kontakte Luado-kundeservice for å finne en alternativ løsning. Husk at det er parten som må avlyse avtalen som skal registrere det på jobbsiden.

GJØR DET TRYGT Å MØTES

Informer om ting som motparten din bør vite om for at jobben skal kunne utføres på en trygg måte, for eksempel hvis arbeid skal utføres i høyden, arbeidsplassen er utfordrende eller du har en sykdom som gjør deg ekstra følsom for noe.

Legg til rette for at det ikke er smitterisiko involvert i møtet mellom partene, og at smittevern blir tatt hensyn til uavhengig av type sykdom.

Respekter personvernet under og etter møtet. Kontakt motparten din via Luado-chatten for spørsmål eller avvik. Det er ikke tillatt å kontakte motparten for å klage på en rating eller omtale.

GJØR AVTALEN RYDDIG OG PROFESJONELL

Bestilling, betaling og kommunikasjon skal skje via Luado-plattform. Dette sikrer at arbeidet utføres på en ansvarlig måte for den enkelte, og samfunnet. Det gir deg også sikkerhet hvis noe går galt ettersom alle registrerte jobber formidlet via plattformen er ansvars- og ulykkesforsikret i Storebrand forsikring.

Fortell motparten din dersom noe blir ødelagt i forbindelse med en jobb, og avklar dette med motparten før du avslutter jobben.

Det er ikke tillatt å diskriminere eller trakassere andre brukere på Luado-plattformen. Behandle andre slik du selv vil bli behandlet.

Det er ikke tillatt å påvirke ansatte på Luado eller motparten til å utføre tjenester i bytte for penger, eller mot en bestemt rating/vurdering.

NOE DU LURER PÅ?

Sjekk ut vårt Hjelpesenter