Message bubble warningVi gjør tiltak mot spredning av korona. Les mer
Meny Logg inn

Utbetaling for jobben

Luado er en kontantfri tjeneste. Når en småjobb er bekreftet utført av Luado-fikser og kjøper trekker Luado avtalte beløp fra kjøpers betalingskort. Luado via selskapets betalingsformidleren Stripe vil motta innbetalingen fra kjøper. Beløpet, fratrukket formidlingsgebyr til Luado, overføres direkte til din registrerte bankkonto innen 7 virkedager.

HVORFOR MÅ JEG LASTE OPP BILDE AV ID?

Vår betalingsformidleren Stripe krever at du identifiserer deg med en gyldig legitimasjon. Dersom din brukerkonto ikke er verifisert vil du få beskjed om dette. Når din konto/id er verifisert vil status «verified» stå på betaling siden din.

KAN JEG ENDRE BANKKONTO?

Dersom du ønsker å endre bankkontonummer vi skal overføre betalingen til gjør du det enkelt fra siden Betaling.

HVA FÅR JEG BETALT?

Vårt mål er å etablere en enkel og rettferdig formidlingstjeneste for småjobber. Som selvstendig proff tilbyder setter du din egen timepris over minstepris. Som privat fikser vil du derfor få en fast betaling på kr. 200,- pr time for småjobber du fikser gjennom Luado. En pris som er over tarifflønn for tilsvarende arbeid og som inkluderer ansvars- og ulykkesforsikring fra Tryg Forsikring og kontantløs utbetaling direkte til din bankkonto.

På oppdrag hvor kjøretøy må benyttes for å utføre selve oppdraget (flytting, henting og bortkjøring) tilkommer det et fast kjøretøytillegg på 400kr som inkl. bla. bompenger og drivstoff.

På oppdrag som bestilles og utføres samme dag (Express) tilkommer det et pristillegg på 50% (300 kr/timen).

HVORFOR TAR LUADO 20% FORMIDLINGSGEBYR?

På Luado er det gratis å registrere seg som Luado-fikser, og å få forespørsler på nye småjobber. 80% av prisen kjøper betaler for jobben, utbetales direkte til deg som betaling av småjobben. Luado tar et formidlingsgebyr på 20% av beløpet som kjøper betaler. Dette skal dekke selskapets kostnader knyttet til bla. markedsføring som gir deg småjobber, forsikring, kostnader ved online betalingsløsning, videreutvikling av tjeneste, kundeservice m.m.

MÅ JEG BETALE SKATT FRA SMÅJOBBER?

Luado vil jobbe proaktivt for at det skal være så enkelt som mulig for deg å både forstå og å følge det til enhver tid gjeldene regelverket. På Min Side vil du til en hver tid ha en oversikt som viser hvor mye du har fått betalt via Luado. Etter hvert oppdrag vil du motta et oppgjørsskjema, og ved årsslutt vil du motta en årsoppgave fra oss sammen med en veiledning som hjelper deg med å føre utbetalinger fra Luado riktig i din selvangivelse.

Dersom følgende kriterier er oppfylt kan du tjene inntil 6.000 kroner skattefritt fra en husstand:

  • Arbeidet skjer i hjemmet, på hytta eller bilen
  • Du jobber for en privatperson
  • Du avtaler småjobben direkte (gjennom Luado.no)
  • Du har ikke firma i samme bransje som småjobben du utfører

Vær oppmerksom på at dersom du jobber i et så stort omfang at det må anses som virksomhet, skal du registrere deg som næringsdrivende og alle inntektene skal føres i regnskapet for virksomheten. Er du i tvil om dette gjelder for deg bør du ta kontakt med skatteetaten.

Ønsker du å vite mer finnes det informasjon om skatteregler for småjobber på skatteetaten.no

Luado.no benytter cookies for analyser og optimalisering av innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer