Meny Logg inn

Skatteregler for småjobber

I Luado er vi opptatt av at ting skal gjøres riktig. Derfor jobber vi aktivt for å sikre at alle småjobber som utføres via tjenesten rapporteres etter gjeldende lover og regler.

 

ROLIG, VI HJELPER DEG!

Vi forstår at det kan være komplisert å sette seg inn i regelverket. Derfor har vi samlet endel relevant informasjon for deg på denne siden. Vi har en tett dialog med skatteetaten for å sikre at all informasjon er korrekt. Vær allikevel oppmerksom på at informasjonen på denne siden er ment som veiledning og at dersom du er i tvil bør du ta kontakt med skatteetaten direkte.

 

OPPGJØRSSKJEMA OG ÅRSOPPGAVE

Luado jobber proaktivt for at det skal være så enkelt som mulig for deg å både forstå og å følge det til enhver tid gjeldene regelverket. På Min Side vil du til en hver tid ha oversikt over hvor mye du har fått utbetalt på småjobber utført via Luado. Etter hvert oppdrag vil du motta et oppgjørsskjema, og ved årsslutt vil du motta en årsoppgave fra oss sammen med en veiledning som hjelper deg med å føre utbetalinger fra Luado riktig i din selvangivelse.

 

6.000 KRONER SKATTEFRITT

Så lenge du tjener 6000 kroner eller mindre på ett år fra samme kjøper/husstand, vil ikke Skatteetaten beregne skatt av dette.

For at du skal kunne få utbetalt opptil 6.000 kroner skattefritt, må du tilfredsstille følgende krav fra skattemyndighetene:

  • Arbeidet skjer i hjemmet, på bilen eller hytta til kjøper
  • Du avtaler direkte med den du jobber for (via Luado)
  • Du mottar utbetaling som privatperson, og inntekten blir ikke rapportert inn som skattbar inntekt for deg (hvis under kr 6.000)
  • Du har ikke firma i samme bransje
  • I tillegg må den som kjøper tjenesten være en privatperson, og ikke kreve fradrag for denne kostnaden på et firma. Dette er ikke ditt ansvar å kontrollere, men kjøperens ansvar.

Samtlige krav må være oppfylt, for at tjenesten skal kunne leveres skattefritt.

Hvis du av yrke er maler kan du altså ikke fikse småjobber innen maling uten å skatte av det, men du kan fikse småjobber innen hagearbeid. Dersom du gjør mange småjobber for en person i løpet av et år og det samlet blir over 6.000 kroner må du skatte av hele beløpet.

For arbeidsoppdrag som ikke er i arbeidsgivers hjem, er grensen for skattefri lønn kr 1 000 per år.

 

HUSK AT SMÅJOBBER KAN BLI VIRKSOMHET

Utfører du mange jobber hos forskjellige kjøpere, kan dette bli vurdert som virksomhet. Dersom du tar imot betaling for oppdrag i så stort omfang at det må anses som virksomhet, skal du registrere deg som næringsdrivende og alle inntektene skal føres i regnskapet for virksomheten.Vær også oppmerksom på at grensen for merverdiavgiftsplikt går ved inntekter på 50.000 kroner de siste 12 måneder.

Er du i tvil ta kontakt med Skatteetaten på e-post eller telefon 800 80 000.

 

Luado.no benytter cookies for analyser og optimalisering av innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer