Message bubble warningVi gjør tiltak mot spredning av korona. Les mer
Meny Logg inn

Skatteregler for småjobber

I Luado er vi opptatt av at ting skal gjøres riktig. Derfor jobber vi aktivt for å sikre at alle småjobber som utføres via tjenesten rapporteres etter gjeldende lover og regler.

MinSide vil du til en hver tid ha oversikt over hvor mye du har fått utbetalt på småjobber utført via Luado samt tilgang på dine kvitteringer. Vi vil også sende deg relevante varsler når du nærmer deg, eller overstiger grenser i gjeldende regelverk for småjobber.

6.000 KRONER SKATTEFRITT

Så lenge du tjener 6000 kroner eller mindre på ett år fra samme kjøper/husstand, vil ikke Skatteetaten beregne skatt av dette.

For at du skal kunne få utbetalt opptil 6.000 kroner skattefritt, må du tilfredsstille følgende krav fra skattemyndighetene:

  • Arbeidet skjer i hjemmet, på bilen eller hytta til kjøper
  • Du avtaler direkte med den du jobber for (via Luado)
  • Du mottar utbetaling som privatperson, og inntekten blir ikke rapportert inn som skattbar inntekt for deg (hvis under kr 6.000)
  • Du har ikke firma i samme bransje
  • I tillegg må den som kjøper tjenesten være en privatperson, og ikke kreve fradrag for denne kostnaden på et firma. Dette er ikke ditt ansvar å kontrollere, men kjøperens ansvar.

Samtlige krav må være oppfylt, for at tjenesten skal kunne leveres skattefritt.

Hvis du av yrke er maler kan du altså ikke fikse småjobber innen maling uten å skatte av det, men du kan fikse småjobber innen hagearbeid. Dersom du gjør mange småjobber for en person i løpet av et år og det samlet blir over 6.000 kroner må du skatte av hele beløpet.

For arbeidsoppdrag som ikke er i arbeidsgivers hjem, er grensen for skattefri lønn kr 1 000 per år.

SKATTEFRIE SMÅJOBBER ELLER NÆRING?

Utfører du mange jobber hos forskjellige kjøpere, kan dette bli vurdert som virksomhet. Er du i tvil om du er næringsdrivende, eller i ferd med å bli det? Benytt denne enkle veilederen på skatteetaten eller se skatteetaten.no

Når du som privat fikser har fått utbetalt mer enn 40.000 kroner for småjobber utført via Luado vil du bli varslet av oss og få beskjed om at du anses som næringsdrivende og må registrere en bedrift/proff-profil hvis du ønsker å fortsette å tilby dine tjenester.

Ønsker du en individuell vurdering av din situasjon? Ta kontakt med skatteetaten skriftlig via skjema (RF-1306). Du må også fylle ut og legge ved dette skjema (RF 1298) vedr. oppstart av virksomhet.

Luado.no benytter cookies for analyser og optimalisering av innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer