Message bubble warningVi gjør tiltak mot spredning av korona. Les mer
Meny Logg inn

Skatteregler for småjobber

I Luado er vi opptatt av at ting skal gjøres riktig. Derfor jobber vi aktivt for å sikre at alle småjobber som utføres via tjenesten rapporteres etter gjeldende lover og regler.

ROLIG, VI HJELPER DEG!

Vi forstår at det kan være komplisert å sette seg inn i regelverket. Derfor har vi samlet endel relevant informasjon for deg på denne siden. Vi har en tett dialog med skatteetaten for å sikre at all informasjon er korrekt. Vær allikevel oppmerksom på at informasjonen på denne siden er ment som veiledning og at dersom du er i tvil bør du ta kontakt med skatteetaten direkte.


OPPGJØRSSKJEMA OG ÅRSOPPGAVE

Luado jobber proaktivt for at det skal være så enkelt som mulig for deg å både forstå og å følge det til enhver tid gjeldene regelverket. På Min Side vil du til en hver tid ha oversikt over hvor mye du har fått utbetalt på småjobber utført via Luado. Etter hvert oppdrag vil du motta et oppgjørsskjema, og ved årsslutt vil du motta en årsoppgave fra oss sammen med en veiledning som hjelper deg med å føre utbetalinger fra Luado riktig i din selvangivelse.


6.000 / 60.000 KRONER SKATTEFRITT

Når du trenger hjelp til enklere og mer kortvarige arbeidsoppdrag, for eksempel ved hagearbeid, arbeid på huset eller hytta, renhold og annet husarbeid, gjelder disse reglene.

Hver husstand kan i løpet av ett år betale inntil 6.000 kroner til en person – skattefritt, og inntil 60.000 kroner totalt til flere personer så lenge hver ikke utgjør over 6.000 kroner.

Lønn for småjobber er hvitt og skattefritt dersom:

  • arbeidet skjer i tilknytning til ditt hjem eller fritidseiendom, for eksempel renhold, hagestell, snømåking og arbeid på bygning, hage, kjøretøy og løsøre.
  • utbetalt lønn fra din husstand ikke utgjør mer enn 6.000 kr i året per person. Beløpsgrensen gjelder for husstanden fordi betalinger for private arbeidsoppdrag knyttet til hjem eller fritidsbolig anses normalt som utbetalt på vegne av husstandsfellesskapet.
  • du betaler som privatperson.
  • den som utfører jobben ikke har firma i samme bransje.

Alle kravene over må være oppfylt.

Er du i tvil ta kontakt med Skatteetaten på e-post eller telefon 800 80 000.

Du kan også lese mer om skattereglene for småjobber på skatteetaten.no

 

Luado.no benytter cookies for analyser og optimalisering av innhold og tjenester. Ved å fortsette å bruke siden godtar du dette. Les mer